Veel gestelde vragen

Wat is HR glas?

^

HR glas is een nog beter isolerende dubbelglas ruit. Met de energiewaardes die u hiermee haalt bespaart u jaarlijks nog meer en komt u in aanmerking voor subsidie. Voor meer informatie kijk onder het kopje Standaard, HR, HR+ en HR++ Isolatieglas.

Hoe snel is mijn dubbelglas binnen?

^

Isolatieglas heeft een reguliere levertijd van 15 tot 20 werkdagen. Screenline isolatieglas duurt 4 tot 5 weken.

Hoe snel word ik gebeld nadat mijn glas binnen is?

^

Vaak proberen wij u dezelfde dag nog te benaderen, anders de eerstvolgende werkdag.

Hoe snel is mijn spoedbestelling binnen?

^

Helaas kunnen wij op dit moment niets met spoed leveren.

Hoe snel is mijn enkel/figuurglas klaar?

^

Enkelglas hebben wij over het algemeen op voorraad en kunnen wij vaak zelfs op maat snijden terwijl u wacht.

Wat voor afbeelding kan worden gezandstraald?

^

Zandstralen wordt met de hand gedaan. Hoe fijner detail de afbeelding heeft, hoe lastiger dit wordt, dus hoe groter de kans is dat het niet zo mooi word als de originele afbeelding. In onze werkplaats hebben wij een boek vol met patronen die wij kunnen zandstralen. Als u zelf handig bent met Adobe illustrator kunt u ook zelf een .aI bestand aanleveren.

Hoe komt het dat ik condens aan de buitenkant van mijn nieuwe ruit heb?

^

Vooral in het voorjaar en najaar kan deze condensatie ontstaan aan de buitenkant van de ramen. Dat kan hinderlijk zijn omdat het zicht naar buiten op dat moment belemmerd wordt. Het vocht aan de buitenkant van de ramen komt door de hoge isolatiewaarde van het toegepaste glas. Dit verschijnsel vindt meestal in de ochtenduren plaats.

De buitentemperatuur ligt 's morgens al een stukje lager, terwijl de luchtvochtigheid relatief hoog is. Deze factoren veroorzaken samen met windstil weer en na heldere nachten, condensatie aan de buitenzijde van beglazing. Deze weercondities voor condensatie aan de buitenkant, doen zich ook voor in het vroege voorjaar. De lage buitentemperatuur in combinatie met een hogere relatieve vochtigheid veroorzaakt deze condens. Bij het stijgen van de buitentemperatuur gedurende de dag verdwijnt deze condens vanzelf.

Kunt u het voorkomen?
Condens aan de buitenkant van de ramen kunt u niet voorkomen. Ook niet als u het telkens droog maakt. Zolang de buitentemperatuur laag is en de relatieve luchtvochtigheid blijft, blijft condens aan de buitenkant van uw ramen ontstaan. Dit verschijnsel is zeker geen fout in het product. Sterker nog het bewijst de aanwezigheid van prima isolerende beglazing.